söndag 22 januari 2012

Tågresan

Har helt oskojat varit med om en av mina värsta tågresor i dag. Då jag hoppade på tåget i Åbo var djurvagnen så gott som full redan och inte nog med det de kom bara fler o fler. Och vi drog nog alla en suck av lättnad när tåget rullade ut från perrongen  och vi visste att nu kan de int komma flera. Tills vi närmades oss nästa station o alla satt på helspänn igen. ( Vi var åtta människor delade på tolv platser men sedan var det 12 hundar varav två hade burar de sku sitta i, 4 var stora samojer och en vinthund plus sen alla små, det kan man kalla hundliv.!)

Vi kom i tid ( Tummen upp) till Tammerfors men tåget där var över 20 minuter försenat så blev ett huttrande och småfrysande. Steg på tåget och så upptäcker vi ( Ja hälften av människorna i vagnen tidigare var med) att alla djurplatser är dubbelbokade. Kollar med konduktören som berättar att de satt in en extra vagn. En vagn med gång på ena sida o sen en glasbur på andra, så där satt vi allihopa som någo apor i en bur ty folk har int förstånd till annat utan de blir där o pekar o pratar om hur söta alla hundar är.... ( Jo jess, hade i alla fall en tolv veckors valp med som smälte hjärtat på oss alla :))

Sen kommer i till Seinäjoki o alla vi skall av, blir ett jäkla trängas kan jag säga. Eftersom  tåget är försenat hamnar ja rusa till Vasa tåget vilket resulterar i att ja ramlar omkull i trapporna och skårar upp båda mina knän. ( Fred klarade sig som tur välbehållen trots att han var i famnen) Hinner trots allt med tåget. Som än en gång är fullproppat. ( Varför sätter man sig i djurkupén om man int har djur?)

Men Fred var helt bäst hela tiden. :)


(bilden är från resan ner, påvägen upp var det som sagt lite omöjligt att ta bilder.)

2 kommentarer:

dessi sa...

hur mår dina knän nu ? o tur att fred klara sig :)

Cecci sa...

Helt bra nog, har tvättat rent dem o plåstrat i dem :) Blir nog bra

Skicka en kommentar