måndag 4 mars 2013

Lera,kultur och snö

Luleå bjöd verkligen på vinter i dag. Nästan -20 grader kallt men strålade solsken. Det är verkligen mars nu känns de, vår i luften men ändå långt borta just så där som bara marsdagar känns.

Övervägde starkt att lämna kvar under täcket i morse. Kände så där passligt lockande som sängen alltid gör på måndagar. Men det kändes verkligen som jag fick belöning för att jag orkade stiga upp då vi kom till LTU. Vi arbetade med lera hela förmiddagen. Fick i uppgift att skapa någonting utgående från "barns perspektiv" eller "barnperspektiv". 

Eftermiddagen tillbringade vi på kulturskolan här i Luleå. En av få kulturskolor i landet som är gratis för alla barn upp till 18 år. Tycker det är helt super att man som kommun går in för att stöda de estetiska ämnena på det sättet. Det ger faktiskt alla en möjlighet att får lära sig spela instrument, dansa, spela teater eller bara rita. Kul, satsning.

Först bekantade vi oss bara med utrymmena och såg hur det såg ut. Efter det fick vi en föreläsning i drama för förskolan. Hur man hade byggt upp en teaterworkshop för barn i åldern 4-6 år med temat trollkarlsskolan. Gav ganske inte så mycket som jag hoppats på men riktigt intressant i alla fall!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar