söndag 3 mars 2013

Yukigassen

Yukigass, SM i snöbollskastning ordnades vid LTU nu i helgen. Så i klädde oss varmt packade med kameran och tog bussen dit. Lite fuskade vi för vi for iväg först efter lunchen men sen snöade det och blåste det också som om det skulle få betalt för det. 
Vi kom dit passligt till första delen av eldshowen. Gycklargruppen TRiX stod för den
Efter det blev det skoter uppvisning  och sedan drog äntligen semifinalerna igång.

Som sagt vi var klädda för nordpolen och ändå fryste vi. Har dessutom upptäckt att jag har allt för lite yllesockor med mig till Luleå glömde bunten med rena sockor på mitt soffbord hemma. Lär ju inte värma speciellt bra där inte....

Och så var det final, en intressant upplevelse. Man skulle träffa de andra med snöbollar så man fick ut så många som möjligt från motståndarlaget. Efter de skulle man ta sig över planen och söka motståndarlagets flagga. Fick man flaggan van man trots att man hade färre spelare på planen. Annars van laget med flest spelare var då tiden var slut.

Det norska laget van. De blå. De andra laget har jag ingen aning om varifrån de var. 

Och så avslutades det hela med fyrverkerier, som Luleås pyrotekniker stod för och prisutdelning.
Och nu luktar alla mina vinterkläder rök. Hela området var fyllt av småeldar lite här och var som man kunde stå och värma sig runt. Så där passligt mysigt! 
Efter det satt vi och prata en stund tillsammans med ett gäng ishockyfantaster på hostelet innan vi drog oss ut för att se vad Luleås nattliv har att erbjuda. Kom hem med två goodiebags och två fribiljetter. Tro man kan kalla det en lyckad lördag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar