måndag 20 maj 2013

Köpenhamns carneval

Lördagen började med ovanligt tidig väckning för att vara denna vagn. Det rådde en viss frustration över det faktum att vi inte slipper in och tvätta eller duscha under de närmaste dagarna. Samtidigt som vi hade lite för många nycklar på villovägar för att det skulle vara bra. Nyckelproblemet löste sig till slut och vi drog i väg på Köpenhamns carneval för att muntra upp stämningen lite gran. (det andra problemet fixade sig idag)
Sambarytmer och halvnaket en lördags förmiddag visade sig få de flesta på gott humör. Gänget under var min favorit de lyckades göra en show av det hela, de dansade inte bara runt som många av de andra skolorna gjorde.  

Gjorde ett besök in i Disney butiken, lär för övrigt vara en enda Disney butiken i Norden. Hyllor fyllda av prinsessklänningar, mjukisdjur och handdukar. Fint ställe. Somliga av oss var dock lite besvikna då de lämnade butiken och kom med en butter kommentar " hmp, den e ju gjord för barn".  

Efter det kollade vi in lite mer samba dansade människor och njöt av solen. Hittade en spraymålare som vi stod och begrundade en god stund. Köpenhamns gator är fyllda av olika gatukonstnären en del målar, andra utklädda i guld och de tredje som clowner. 

Vi var in i en butik fylld av spel. Hittade ett schackspel där pjäserna var formade som Nalle Puh figurer.   

Och så tog vi en sallad på Hilimili, bra sallader till billiga priser. Det är bland det märkligaste med att bo i Köpenhamn jag blir gång på gång överraska över hur billigt det är att äta ute. Men sen kommer  jag ju direkt från Norge också vilket kan ha en viss betydelse men i alla fall maten ute i Finland är nog inte speciellt billig den heller.


Resten av lördagens ljusa timmar hängde i i parken, njöt av solskenet och bättrade på brännan. 

Dyngets mörka timmar spenderade vi med att hitta rätt bland metron och tågen för att ta oss till en av NP:sarna för att kolla in eurovisionen och vilken kväll det nu sen blev av det. Danmark van och allt. Var rätt bra stämning på stan efter det kan jag lova och låten den är ju nog rätt söt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar