fredag 24 maj 2013

Nationalmuseet i Danmark

Den ursprungliga planen var egentligen att vi skulle ha tillbringat de senaste dagarna boende i ett tält ute på en ö i den danska skärgården. Nu ville inte riktigt vädret med oss, låste upp till storm så ingen av färjorna skulle ha gått som vi skulle ha behövt ta så istället blev det en dag på nationalmuseet. Inte helt tokigt det heller. 
De hade en enorm utställning om vikingatiden. Vikingar är någonting som är rätt stort här i Danmark har jag fått lära mig.Kollade in lite olika runstenar.

Museet är för övrigt enormt. Man orkar inte engagera sig i alla utställningar på en dag. 

Vi gick på utställningarna om Danmarks historia, främst

Efter ett tag fick vi dock nog av allt yras. För hur man än gör det så när 20 personer skall komma överens om vad som skall ske och vart man skall gå blir det ett och annat yras så tillslut satt vi bara på en trappa. Kollade in människorna som gick förbi och funderade när det var dags för mat. Vilket vi nog slutligen fick också på ett pub, där man kunde sitta ute under tak med värmelampor rätt mysigt då regnet öste ner. Om man inte skulle ha frusit så in i norden då vill säga.


Bonus info: När vi skulle ta oss till metro hade höll en gumma på att bli mellan dörrarna, ett par killar drog bort henne men konsekvenserna av det blev att dörrarna till tåget inte gick fast och det bara fortsatte att strömma in människor. Blev lite klaustrofobiskt där vid ett tillfälle. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar