tisdag 14 maj 2013

Köpenhamns zoo

Torsdagen började med att vi konstaterade att de e helgdag o de mesta är stängt. Efter ett ihärdigt googlade kom vi i alla fall fram till att zoo har öppet. En tanke som tydligen också hade slagit de flesta av Köpenhamns barnfamiljer...
Vi hade alla tagit reda på ett djur som vi absolut ville se innan vi gick därifrån och innan regnet skulle börja falla. Himlen var oroväckande mörk stundvis nämligen.
Björn hade överraskande nog valt isbjörnen, vi stod säkert närmare en halv timme och kollade på dem från olika vinklar. Vi hade dessutom förmånen att se då de matar dem. Hästhuvud och hästkött. Mumsigt värre tyckte de. 


Hade suveränt sällskap.
Det fanns en babyelefant i elefantflocken. Född nu i början av året. Hur söt so helst. Var roligt att se hur flocken hela tiden såg till att den inte hamnade ytters den skulle vara i mitten strax bredvid sin mamma.

Vid det här laget var både Ica och jag vrålhungriga så vi gick till zoocafet. Fick allmänt dålig betjäning och blev så där halvt mätta. Men vi fick nu gratis kalle ankor i alla fall, alltid någonting.

Stundvisst upplevde dock en del att det där med zoo kanske inte är så spännande trots allt. 

Min zoo dag blev i alla fall fulländad då ja fick se girafferna. Aldrig sett förut men ett av mina absoluta favoritdjur, synd att man inte kan ha dem som husdjur. (Björn ha tagit bilden)

Slutligen hittade vi även zebrorna som vi sökt och en mycket lycklig Ica.

Resten av kvällen hängde vi i parken vid vattenfallet. Filosoferade över livet och konstaterade att egentligen har man det nog rätt bra. Det är bara det att man inte förstår att uppskatta det alla gånger.

När solen småningom började gå ner fortsatte vi vårt parkhängas i gungmattorna. Längtar efter att komma hem och hänga upp min egen. 

Avslutade kvällen på en mysig restaurang, totalt fel klädda och småtrötta men lite lyckligare igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar