tisdag 9 april 2013

Krokusar, Slottsfjäll, pizza och fjord

Måndagen gick främst i studiens tecken, tog bussen till skolan, fick reda på vad vi skall göra under den norska modulen och blev bekanta med högskolan här. Vi har rätt bra utsikt från skolan.
Efter det tog vi oss in mot Törnsberg där krokusarna blommade fint. Vårens första. Finnarna och svenskarna måste självklart dokumentera detta medans de övrig skrattade åt oss.

Vi klättrade upp för Slottsfjellet. En gamla fästning som härstammade från 1100 talet typ men sedan brunnit ner till grunden 1503. Efter del har man restaurerat och byggt upp en del på nytt. Som detta torn till exempel

Efter det begav vi oss vidare till bryggan. Som namnet antyder är det en brygga full med gamla fiskebodar som man sedan restaurerat och byggt om till olika matställen. Jag plockade snäckor och Björn kände på vattnet och övervägde ifall han skulle simma eller int? 

Efter det begav vi oss till Esmeralda för att äta. Beställde det som utsetts till Norges bästa pizza 2009 och ja om detta var den bästa pizzan Norge har att erbjuda är ja inte säker på att jag vill smaka på de andra. Bottnet var i alla fall gott. Gräddat i en vedugn. 

Kom hem en stund, powernappade och efter det begav vi oss iväg på upptäcksfärd. Vi ville ta reda på hur hamnen såg ut på närmare håll än att bara se den från fönstret där vi bor. Var rätt fint vandrade sedan på där i ett par timmar kollade in Oslofjorden, fåglarna och träden.  Norge är ett fint land!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar