torsdag 18 april 2013

På tal om bussar

Det här med att åka buss i Norge är nog någonting helt annat än att åka buss hemma i Finland. Här om dagen då jag kom från Tönsberg satt det ett gäng med tjejer i 15 års åldern längst bak i bussen. Hägnades just så där som stans snyggaste och coolaste tjejerna i stan gör. Med  en attityden som om de skulle äga världen.Efter en stund hörde man hur en av tjejerna tog ton och började sjunga, följande stämde in och efter ett par minuter satt hela raden med coola tjejer och sjöng för en hel buss. Det följde en paus med lite osäkra fnitter men sedan fortsatte de med följande låt.
Väntade med spänning på hur länge det skulle ta innan någon skulle be dem vara tysta. Hur man skulle börja höra tunga suckar från sätena och se folk som flimrade med blicken.
Ingen gjorde det, folket fortsatte med de som de gjort eller så började de smånynna försiktigt med i texterna efter hand som det steg på flera passagerare stämde de in i sången. Resultatet blev en buss som för fullt sjöng med i Beyonce´s Halo fortsatte med So call me maybe osv. Tills tjejerna droppade av, en och en på sina respektive hållplatser och bussen försjönk i tystnad igen.
Och ja kan inte göra annat än att sitta och småle för mig själv. Inte modig nog att sjung med själv ännu men med en helt ny insikt i bagaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar