torsdag 25 april 2013

Scones och Cookies

Det finns ett litet problem med att bo i ett smörgås älskande land som Norge. De äter smörgås hela tiden till frukost, lunch och mellanmål (middagen är oftast varm). Detta blir ett lite problem ifall man inte tål jäst. För säg så här de flesta bröd innehåller denna magiska grej. Det finns typ ett knäckebröd och ett mjuk rågbröd. Och där slutar de jästfria urvalet. Därför har vi här på Ollebacken utvecklat en sällsynt förmåga att baka scones morgon, middag och kväll, mest kväll.( Allt för lat för att stiga upp tidigt för att baka blir gröt istället). Det värsta är att vi tom håller på att bli rätt bra på det!(Jag söker recept, mäter upp och rör samman, kämpisen knådar ihop degen.) Som här om dagen då vi gjorde en omgång med rågmjöl och en med havreflingor och vetemjöl.
Ikväll överlämnade jag dock bakandet av scones nästan och satsade på cookies i still med dem man får på subway. De blev väl inte direkt lika goda men jag har en känsla av att de nog inte kommer att finnas kvar speciellt länge trots det. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar