tisdag 23 april 2013

Traditionell norsk mat

Det bjöds på traditionell norsk mat hemma hos vår NPsare.  Tunnbröd där man rullar in römme (typ som smetana), rakfisk (fisk som legat ett år i saltvatten sedan den fångats, resultatet blir förvånansvärt gott) och sedan lägger antingen rödlök eller purjolök till. Riktigt gott. Till det fick vi honungsmelon inlindad i skinka.  
Till huvudrätt fick vi römmegröt. Gröt kokad på römme, smör,mjölk och vetemjöl typ.Utanpå det satte man kanel och socker. Första skeden smakade så där men sedan blev det riktigt gott. Saknar det redan lite. 

 Till detta åt man flatbröd med skinka och blodkorv (den var riktigt god enda tills ja  fick reda på att de va blodkorv, då blev den obehaglig. Ännu ett tecken på att man inte alltid mår bäst av att veta vad man egentligen äter. 
Stort tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar